Címlap

Találatok: 1470

Idén ősszel indította ismét útjára a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Alapítvány a Mobillabor hálózatot. Szabó Szabolcs a Fazekas Gimnázium kémia-tanára volt, sajnos fiatalon elhunyt, és emlékére, munkásságának folytatására hozta létre osztálytársa, Holtzer Péter az alapítványt, melynek célja, hogy kis és nagy településekre eljutva népszerűsítse a kémiát a természettudományos oktatás fontosságát igazolva.

A honlap elérhetősége:

www.sz2a.hu

December 6-án a nyolcadik osztályos tanulóink is kipróbálhatták a mobillabor kísérleteket. 20 tanulónk győződhetett meg arról, hogy a kémia mindenütt jelen van és körülvesz minket. A feladatok elvégzésekor ugyanis a háztartásokban megtalálható anyagokat és eszközöket használtak, például szódabikarbónát, vizet, tejet, ételfestéket, mosogatószert, műanyagpoharat, rajzszöget, elemet stb.

A gyerekek kétszer 45 percben élvezhették a kémia látványos, szórakoztató oldalát, miközben tudásukat is próbára tette a kérdéseivel a tanárnő, Feketéné Györe Szilvia, aki elhozta hozzánk Mikulás ajándékként ezt a mindenképpen támogatásra méltó kezdeményezést.

 

Ezúton is köszönjük a lehetőséget, és már szervezzük a következő találkozást!

 

További képekért kattintson IDE!

 

Rális Erika

 

Kategória: